Cum vor fi ajutați oamenii din mediul rural să se vaccineze 

Secretarul de stat Andrei Baciu a anunțat noi măsuri, pentru ca vaccinarea să fie mai simplă în mediul rural și oamenii să aibă mai multe posibilități. Pentru mobilizarea vaccinării în sate și comune, oficialul a explicat că vor fi făcute mai multe acțiuni, pentru a merge autoritățile către oameni, nu invers. 

„Avem centrele mobile de vaccinare, avem deja nouă active care se deplasează în județe și merg către comunitățile în care nu există medic de familie. Pe de altă parte, acolo unde se poate amenaja un centru de vaccinare avem deja câteva zeci de echipe mobile care au plecat spre 31 de județe”, a declarat secretarul de stat.

Conform acestuia, Ministerul Sănătății intenționează să crească atât dorința de vaccinare, cât și accesibilitatea la nivel național. Pe lângă aceste centre drive-through, mai există și maratoane de vaccinare, dar și posibilitatea pentru firme să își creeze centre de vaccinare.

Oficialul din Guvernul Cîțu amintește că din data de 4 mai se va începe vaccinarea și prin medicii de familie.

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 5.081.449 de doze de vaccin unui număr de 3.201.106 de persoane, dintre care 1.320.763 au primit o doză şi 1.880.343 şi pe cea de-a doua.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI