Alocațiile de stat pentru copii nu mai cresc de la 1 iulie. Premierul Cîțu: ”Era proiectul PSD”

 
Acest lucru nu se va mai întâmpla, premierul Florin Cîțu declarând recent că în buget nu au fost prevăzute decât sumele necesare pentru majorarea din luna ianuarie.

La 1 iulie alocaţia trebuia să crească la 484 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi la 242 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, plus cei care au împlinit 18 ani (dacă merg la liceu sau la profesională, până termină cursurile).

Premierul Cîțu a declarat că acest lucru nu se va mai întâmpla.

”Bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care ţin de PSD. Mă aştept ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, să susţină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noştri internaţionali şi nu să susţină legi ale PSD”, a declarat Florin Cîţu.

Astfel, graficul potrivit căruia dublarea alocațiilor se va atinge în vara anului viitor, când copiii ar trebui să încaseze 600 lei, respectiv 300 lei, nu va mai fi respectat.

Ultima majorare a alocațiilor pentru copii s-a produs la 1 ianuarie anul curent, cu 16%.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI