Rata de pozitivare cu noile variante de coronavirus crește de la o săptămână la alta în România

Peste 100 de noi cazuri confirmate cu tulpina din Anglia în ultima săptămână și câteva cu varianta din Africa de Sud. Rata de confirmare a noilor variante care determină îngrijorare a ajuns deja la 70 la sută. În plus, sunt în creștere și cazurile confirmate cu varianta din India în ultimele două săptămâni.

Până în prezent au fost confirmate aproape 1.400 de cazuri de infectare cu variante care provoacă îngrijorarea specialiștilor (VOC), din probele secvențiate. Dintre acestea, predominantă este tulpina britanică – 1.375 de cazuri în total, dar și cea sud-africană, care pare că este într-o ușoară creștere – 10, în total, cele mai multe în București – 7 și câte unul în județele Argeș, Ilfov și Vâlcea. De la ultima raportare, numărul de cazuri de infectare cu tulpina braziliană a rămas același – 12, toate fiind depistate în Capitală. În total, rata de confirmare a variantelor care determină îngrijorare a urcat la 70%. Pe lângă aceste cazuri, a crescut și numărul infectărilor cu tulpina indiană în ultima săptămână, ajungând la 20, din testele secvențiate în perioada 10-23 mai 2021.  

Astfel, potrivit celui mai recent raport al INSP, până la 23 mai 2021, au fost confirmate 1.375 de cazuri de infectare cu tulpina britanică (B.1.1.7) a coronavirusului, față de 1.248 în urmă cu o săptămână, și 10 cu tulpina sud-africană (B.1.351), cu 3 în plus față de săptămâna precedentă. Numărul infectărilor cu tulpina braziliană (P.1) a rămas 12, nefiind înregistrate noi îmbolnăviri. Cele mai multe cazuri confirmate ăptăm

Dintre cele 1.397 de persoane infectate cu una din cele trei tulpini (VOC), 30 au decedat până acum, 27 au murit în urma infectării cu tulpina britanică și 3 din cauza infectării cu tulpina braziliană.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI