Maraton de vaccinare la terasă pentru tinerii din Timișoara

La Timișoara a fost organizat, în premieră națională, un maraton de vaccinare pentru adolescenţi şi tineri, pe o terasă frecventată de aceștia, pe faleza canalului Bega.

În cadrul maratonului de vaccinare de la terasă,  cei peste 16 ani au avut la dispoziţie vaccinul de la Pfizer, iar cei care au împlit deja 18 ani se s-au putut imuniza cu serul de la Johnson&Johnson.

Organizatorii s-au bazat pe faptul că tinerii vor să se vaccineze și că își doresc să revină la preocupările din timpul liber de dinainte de pandemie.

Medicii sunt de părere că vaccinarea tinerilor este extreme de importantă, ținând cont că odată cu măsurile de relaxare, aceștia vin în contact cu multă lume, după care merg la școală, în clase, un alt loc în care posibilitatea transmiterii virusului este un pericol deloc de neglijat.

Evenimentul a inceput la ora 11.00 si a durat până la 22.00, iar pe toata durata lui au fost organizate o serie de activitati. Au avut loc recitaluri de muzica, o piesa de teatru si o expozitie de grafica. In plus, a fost organizata si o tombola cu surprize pentru adolescentii care s-au vaccinat si pentru parintii lor.

Photo credit: Adi Hadade

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI