Klaus Iohannis crede că bicicletele pot să rezolve problema traficului aglomerat

Președintele Klaus Iohannis spune că primăriile și consiliile județene sunt instituțiile care trebuie să construiască piste de bicicletă. Președintele crede că astfel se va reduce traficul din orașe.

„Această discuție pro auto sau pro bicicletă există peste tot în lume și cred că vrem să fim în același timp foarte deschiși și foarte raționali. Orașele noastre au fost construite pentru automobile. Trebuie să dăm orașele înapoi oamenilor, nu toată lumea vrea să meargă cu mașina și să stea blocat cu orele în ambuteiaje” spune Președintele care este de părere că autoritățile trebuie să se implice mai activ.

El a anunțat că în PNRR sunt prevăzute sume mari de bani pentru încurajarea transportului pe bicicletă. „Punerea în pratică revine în mare parte autorităților locale. Acestea însă nu trebuie numai încurajate, ci și sfătuite. Nu mă gândesc numai la primării, ci și la consilii județene. Bicicliștii au nevoie de legături între localități de mai mult de doi kilometri” a declarat șeful statului. Klaus Iohannis este de părere că trebuie reeglementări făcute cu cap pentru siguranța bicicliștilor.

„Trebuie să înțelegem că drumurile le împărțim între bicicliști, motocicliști, automobile sau pietoni. Mă adresez autorităților locale și județene să faciliteze dezvoltare de drumuri și piste pentru biciclete. Nu vorbesc în mod politicianist, am fost acolo acum 12 ani când ați început și nu eram președinte”, a declarat Klaus Iohannis.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI