Lovitură grea pentru bucureșteni. Află ce creștere trebuie să suporte.

Prețul parcării urmează să crească în toată capitala. Anunțul a fost făcut de primarul general, Nicușor Dan. El a declarat că orașul este „sufocat de mașini” și majorarea prețului trebuie asumată pentru a realiza un echilibru.

„Chiar dacă am avea o cantitate nelimitată de bani în momentul ăsta, nu am putea să organizăm, să concepem, să executăm acele piste de biciclete pe care toată lumea le aşteaptă, pentru că oraşul acesta este sufocat de maşini parcate şi pe trotuar şi pe prima bandă. Şi aici intrăm într-un cerc vicios” spune edilul, citat de Agerpres.

Declarațiile au fost făcute la dezbaterea pe tema transportului sustenabil în România, eveniment organizat de Asociaţia Green Revolution. Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei. Primarul general spune că în fiecare zi merge pe jos doi kilometri de acasă la sediul Primăriei.

„E o chestiune care trebuie spusă şi trebuie asumată – trebuie să creştem preţul parcării. Este absolut necesar, pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea din oraş”, a subliniat Nicuşor Dan care a anunțat că municipalitatea va lua măsuri în urma cărora prima bandă de circulaţie a străzilor va fi eliberată de zeci de mii de maşini.

Primarul a mai spus că piste noi de biciclete vor putea fi realizate abia după implementarea strategiei de parcare. Potrivit lui Nicușor Dan, în prezent, în Bucureşti, există doar 15 – 20 de kilometri de piste de biciclete amenajate. „E inutil să ai o pistă de biciclete care nu e conectată cu altele”, a adăugat Nicușor Dan.

Actualul edil a calificat drept „o fanfaronadă” programul fostei administraţii de acordare de vouchere pentru achiziţia de biciclete.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI