Război în între PLUS și PNL. Ce îi reproșează Vlad Voiculescu lui Nazare?

Reacția lui Vlad Voiculescu a fost declanșată de decizia ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare de a aloca 1,1 miliarde de lei către Unifarm.

Reacția fostului ministru al Sănătății este disproporționată „Așa cum orice pacient are legătură cu Ministerul Sănătății… aș zice că orice miliard de la stat are legătură cu Ministerul Finanțelor Publice. Mai ales când ministrul finanțelor este chiar inițiatorul OUG prin care se dau banii pe mâna unor potențiali infractori.În orice țară normală, acesta ar fi fost sfârșitul unui politician. La noi este probabil doar primul test că joacă după cum i se cântă, deci se califică pentru o funcție mai înaltă”, scrie Voiculescu pe Facebook.

Libertatea a publicat un material despre o ordonanță de urgență prin care Unifarm a primit 1,1 miliarde de lei. Actul avea avizul Ministerului Justiției dar nu fusese semnat de nimeni de la Ministerul Sănății, proprietarul Unifarm.

Libertatea arată că un control al Curții de Conturi a dezvăluit că împrumutul de 1,15 miliarde de lei cerut de Unifarm de la Trezorerie n-a trecut nici măcar prin CA-ul sau AGA de la Unifarm.

Vlad Voiculescu a plecat din funcția de Ministrul al Sănătății în urma scandalului legat de publicarea unor date secrete și aprobarea unor restricții fără știința premierului. El a intrat într-un con de umbră odată cu debarcarea din funcția de ministru. Manevra afectează grav șansele lui de a prinde un post de conducere în cadrul viitorului congres al USR.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI