Se îndeplinește visul tuturor românilor! Veste mare de la Comisia Europeană.

Românii vor putea să călătorească în toată Europa fără să mai fie nevoiți să prezinte pașapoartele sau buletinele. Țara noastră are șanse mari să intre în Spațiul Schengen.

Cererea de acceptare a României în Schengen a fost făcută de Comisia Europeană. Decizia aparține Consiliului Europei. România urmează să fie admisă împreună cu Bulgaria și Croația.

Viitorul Schengen trebuie să fie marcat de extinderea către statele membre ale UE care nu fac încă parte din spațiul Schengen, întrucât este ”o așteptare legitimă” și ”o obligație legală pentru acele țări evaluate ca fiind pregătite pentru aderare”, arată noua strategie Schengen a Comisiei Europene.

Bulgaria și România au finalizat cu succes evaluarea necesară în 2010 și 2011. În ceea ce privește Croația, Comisia a confirmat în octombrie 2019 că Croația a luat măsurile necesare pentru a se asigura că sunt îndeplinite condițiile ”

A patra țară care are șanse mari de intrare în Schengen este Republica Cipru. Ea va putea adera la Spațiul Schengen după ce va fi evaluată.

Vicepreședintele desemnat pentru Promovarea modului de viață european, Margaritis Schinas, este de părere că Schengen nu este complet fără toate statele membre.
”Astăzi propunem o nouă cale de urmat care să asigure securitatea și mobilitatea cetățenilor UE, sporind în același timp rezistența Schengen la provocări. Desigur, Schengen nu este complet fără toate statele noastre membre. Un Schengen mai inclusiv va fi un Schengen mai puternic și mai sigur. ” spune oficialul european.

La rândul ei, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen crede că libertatea de circulație este una dintre marile realizări ale Uniunii Europene.

Pentru a consolida controalele la frontierele externe ale zonei de liberă circulație, UE se bazează pe detașarea în curs a noului contingent permanent Frontex, care se așteaptă să ajungă la 10.000 de gardieni de coastă și polițiști de frontieră până în 2027.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI