Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță angajări

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că intenționează angajarea de personal suplimentar la nivel național, la casele teritoriale de pensii, pentru digitalizarea celor circa cinci milioane de dosare de pensii.

Raluca Turcan a precizat, că le-a cerut celor de la Casa de Pensii Sălaj să pregătească procesul de recrutare pentru personalul care va fi angajat suplimentar, conform Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat că „Avem în momentul de faţă, la nivel naţional, aproximativ 310.000 dosare deja evaluate şi digitalizate. Activitatea caselor teritoriale de pensii este una extrem de intensă în perioada următoare, întrucât intenţionăm să digitalizăm cinci milioane de dosare de pensii, cu aproximativ 1.300 de angajaţi la nivel naţional, ceea ce este aproape inuman. De aceea, i-am rugat şi pe cei de la nivelul casei teritoriale de pensii să pregătească foarte bine procesul de recrutare pentru personalul suplimentar pe care intenţionăm să-l angajăm la nivel naţional, pe o perioadă determinată, care să intre în acest proces de digitalizare, astfel încât să putem concentra toată activitatea noastră”.

Raluca Turcan a mai adăugat că ministerul pe care îl conduce dorește să digitalizeze cinci milioane de dosare de pensii în circa un an și jumătate.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI