Kovesi lăudata de un europarlamentar. Vezi cine este acesta

Europarlamentarul partidului Jobbik, Marton Gyongyosi, o felicită pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european. Acesta a declarat că ebuie să fi fost nevoie de o cantitate semnificativă de curaj pentru a combate cei mai influenți politicieni ai României”. Europarlamentarul se arată încrezător în capacitatea acesteia de a combate corupția la nivel european și face o analiză a cazurilor de corupție din Ungaria și Polonia.

Pe 1 iunie, am asistat la un eveniment mult așteptat: Parchetul European (EPPO) și-a început în cele din urmă operațiunea de protejare a banilor UE. S-ar putea spune că era timpul, dar nu am trăi în Uniunea Europeană dacă nu ar exista încă o întorsătură în poveste: statele membre nu le era solicitat să adere, iar guvernul Orbán, care a construit un regim dictatorial prin utilizarea fondurilor UE, a refuzat să participe.

Cu greu ar fi putut găsi o persoană mai potrivită decât fosta șefă a procuraturii anticorupție din România, Laura Codruța Kövesi, pentru a conduce Procuratura Europeană (EPPO), întrucât și-a dovedit deja capacitățile fără îndoială. Trebuie să fi fost nevoie de o cantitate semnificativă de curaj pentru a combate cei mai influenți politicieni ai României într-o perioadă care este adesea numită eufemistic „bizantină” din cauza legăturilor de corupție critic periculoase care se dezvoltă acolo. Nu numai că Kövesi a combătut oamenii care au cauzat pagube grave statului român, dar i-a pus și ei după gratii, unul după altul.

Dacă Kovesi se va menține atât de curajoasă într-un astfel de mediu, putem merge atât de departe încât să spunem că conducerea EPPO va fi aproape ca o plimbare în parc pentru ea.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI