Întâlnire importantă la Palatul Cotroceni. Vezi ce președinte de stat a venit în România

Președintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, a ajuns la Palatul Cotroceni, și a fost primit de către președintele Klaus Iohannis.

Cei doi șefi de stat au în program convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale, iar de la ora 13.15 vor susține declarații de presă.

Potrivit Administrației Prezidențiale, vizita de stat a președintelui israelian se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, cea mai recentă întrevedere între cei doi șefi de stat având loc cu prilejul participării președintelui României la Forumul Mondial privind Memoria Holocaustului de la Ierusalim, din ianuarie 2020, urmată de discuții telefonice în lunile martie și iunie 2020.

Discuțiile cu președintele Statului Israel se vor concentra pe modalitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, vizita având loc în contextul aniversării, la 11 iunie 2021, a 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între România și Statul Israel, a mai informat Administrația Prezidențială.

Conform aceleiași surse, în cadrul convorbirilor oficiale vor fi abordate, de asemenea, cooperarea economică și cea în domeniul sănătății, inclusiv în ceea ce privește contracararea pandemiei de COVID-19, educația privind Holocaustul și alte măsuri de combatere a antisemitismului în România, precum și schimburile culturale și interumane dintre cele două state.

O atenție deosebită va fi acordată situației din Orientul Mijlociu, inclusiv stadiului Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, cu accent pe situația de securitate din regiune în urma evoluțiilor recente.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI