Comunicatul final al summitului NATO. Ce stat reprezintă o amenințare

Comunicatul final al summitului Alianței Nord-Atlantice arată că NATO va continua să depună eforturi pentru pace, securitate și stabilitate în întreaga zonă.

Şefii de stat şi de guvern participanţi la summit asigură că rămân „ferm angajaţi faţă de Tratatul de la Washington” (fondator al NATO), inclusiv în privinţa faptului că „un atac împotriva unui aliat va fi considerat un atac împotriva tuturor, aşa cum este înscris în Articolul 5” al tratatului, informează Agerpres.ro.

„Ne confruntăm cu ameninţări cu mai multe faţete, cu o concurenţă sistemică din partea puterilor autoritare care încearcă să se afirme, precum şi cu provocări în creştere pentru securitatea ţărilor noastre şi a cetăţenilor noştri, din toate direcţiile strategice. Acţiunile agresive ale Rusiei reprezintă o ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice; terorismul în toate formele şi manifestările sale rămâne o ameninţare persistentă pentru noi toţi. Actori statali şi nestatali subminează ordinea internaţională bazată pe reguli şi încearcă să submineze democraţia din întreaga lume. Instabilitatea observată dincolo de graniţele noastre favorizează, de asemenea, migraţia neregulată şi traficul de persoane”, constată participanţii la summit.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI