Lucian Bode reacționează după ce nouă agenți au fost reținuți.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că nu va tolera derapaje în sistem, iar cei care au greşit vor plăti exemplar pentru faptele lor.

Ministrul de Interne Lucian Bode s-a referit la recentul caz a nouă agenţi de poliţie din Timişoara, care lucrau la Serviciul de înmatriculări şi care au primit mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru luare de mită în formă continuată, scrie Agerpres.

„Mesajul meu este unul ferm în sensul în care presiunea asupra întregului sistem de ordine şi siguranţă publică rămâne una ridicată, de aceea profesionalismul şi integritatea structurilor noastre trebuie să caracterizeze fiecare misiune. Corupţia este un flagel care trebuie prevenit, iar atunci când el se manifestă şi afectează sistemele publice, trebuie activate mecanismele de control şi de sancţionare. MAI dovedeşte că are un sistem imunitar funcţional, suntem primii care facem curăţenie în propria ogradă. Aşa cum am procedat la Sibiu, Suceava, Botoşani, în ultimele zile şi la Timiş. Nu voi tolera derapaje în sistem precum cel de la Serviciul înmatriculări Timiş, iar cei care au greşit vor plăti exemplar pentru faptele lor”, a spus ministrul Lucian Bode, într-o conferinţă de presă.

Tribunalul Timiş a dispus, marţi, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele a nouă agenţi de poliţie, pentru luare de mită în formă continuată.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de 10 inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 23 ianuarie – 22 mai, inculpaţii, în calitate de funcţionari publici (agenţi de poliţie) în cadrul DRPCIV, Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial (peste rând) documentele pentru înmatricularea de vehicule.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI