Raed Arafat revoltat față de decizia Curții de Apel Cluj.

Curtea de Apel Cluj a anulat mai multe dispoziţii din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente doar a persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă un test PCR negativ, deoarece consideră că acestea sunt discriminatorii şi „nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim”. Șeful DSU, Raed Arafat, susține că efectele acestei decizii, dacă hotărârea rămâne definitivă, o să fie resințite de toți cei care vor să participe la un eveniment.

Raed Arafat a declarat pentru Digi 24 că „O să fie foarte greu să controlezi, doar interzicând total. Sau să reduci numărul participanților, dar desigur sunt măsuri care nu o să placă la oameni. Noi o să luăm deciziile în funcție de cadrul legal. (…) Un judecător trebuie să vadă aceste lucrui, dacă a solicitat aspectele epidemiologice instanța. Dar toate aceste aspecte au o profundă conotație medicală, care trebuie luate în considerare”.

„Noi am atacat la ÎCCJ. (…) Sunt trei variante. Vrei să te vaccinezi? Perfect!

Nu vrei să te vaccinezi? Te testezi sau dovedeși că ai trecut prin boală.

Dar cât situația e ok și situația e stabilă nu e o problemă.

Dar când crește numărul de cazuri înseamnă că avem alb sau negru: toată lumea intră la liber sau nu. Evident că aceste aspecte o să fie justificate la Înalta Curte. Dar, repet, nu vreau să comentez o situație ipotetică.

Dacă ar fi venit toți într-o bulă de sticlă și ar fi stat fără contact cu alte persoane. Da, vine familia lui X la un eveniment și se întâlnește la festivitate, intră în contact cu alte sute de persoane. Protecția e pentru persoană când intră în contact cu alte persoane”, a mai precizat Șeful DSU Arafat.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI