ALEGERI USR. Trădarea lui Năsui. Ministrul Economiei a predat USR București către „gruparea PLUS”

Congresul USR se apropie cu pași repezi. Dan Barna și Dacian Cioloși par cel mai probabil să se lupte pentru șefia partidului înființat de Nicușor Dan. Cătălin Drulă, Claudiu Năsui sau Vlad Voiculescu sunt alte nume vehiculate pentru a candida la președinția USR la congresul din toamnă.

PLUS a acaparat Bucureștiul în detrimentul USR

Până atunci au loc alegeri în organizațiile locale. Deși fuziunea s-a încheiat, grupările USR și PLUS sunt clar delimitate.

La Sectorul 1, Clotilde Armand a câștigat în fața candidatului propus de gruparea PLUS, Dragoș Pîslaru.

Sectorul 2 a fost pierdut de Radu Mihai care era favorit din funcția de primar. Silviu Șerban, un apropiat al lui Dacian Cioloș a ieșit victorios în alegerile interne.

La Sectorul 3 victoria a revenit unui membru PLUS, Lucian Ștefan Judele care a reușit să-și adjudece una dintre cele mai active filiale USR.

Sectorul 4 a revenit USR. Alegerile au fost câștigate de Paul Ene, secretarul de stat din Ministerul Economiei care a fost acuzat că a trucat selecția dosarelor pentru ajutoare de stat.

Alegerile interne au dat filiala din Sectorul 5 pe mâna PLUS care reușit să-l impună pe Iustin Roșca, consilier local în funcția de președinte. Sectorul 6 a revenit tot PLUS care l-a impus pe Alin Bogdan Stoica, prefectul capitalei, în funcția de președinte de filială.

Blat Năsui – Voiculescu?

Rezultatele surprinzătoare au fost explicate de surse din interiorul partidului ca fiind posibile în urma unui pact între Dan Barna și Vlad Voiculescu. Barna urmează să-i asigure lui Voiculescu alegerea în funcția de președinte al USR București, iar acesta din urmă nu-l va contra-candida la șefia partidului.

Așa se explică și de ce secretarul lui de stat Paul Ene și-a păstrat funcția de președinte la Sectorul 4, în rest filialele fiind controlate de oameni de la PLUS. Excepția este făcută de CLotilde Armand care și-a câștigat filiala.

Mobilizarea USR pentru București

Trădarea lui Claudiu Năsui și a oamenilor săi a nemulțumit profund membrii USR care nu se simt confortabil cu Vlad Voiculescu la conducerea organizației București. Diferența între USR și alte partide este că votul pentru București este dat de toți membrii de partid, nu de delegații din fiecare filială.

În acest context, vechii camarazi ai lui Nicușor Dan au strâns rândurile și vor să facă tot posibilul ca Vlad Voiculescu să nu fie ales președinte. Ar fi a patra înfrângere capitală pentru tânărul economist care a pierdut pe rând, candidatura la primăria capitalei, funcția de viceprimar și funcția de ministru al Sănătății.

Cifrele arată că o mobilizare masivă membrilor USR ar face ca Voiculescu să piardă alegerile interne. De asemenea, o alianță între simpatizanții lui Nicușor Dan și cei ai lui Barna ar spulbera speranțele PLUS de dominație în București.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI