Purtătorul de cuvânt al Rusiei declarații privind America. Vezi ce a declarat Dmitri Peskov

Dmitri Peskov a declarat că Moscova este conștientă că Washingtonul își va continua politica de îngrădire a Rusiei prin noi sancțiuni, în pofida rezultatelor ”constructive” şi ”pozitive” ale summitului pe care l-au avut săptămâna trecută la Geneva preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin.

”Rezultatele constructive şi pozitive ale summitului nu înseamnă deloc că Statele Unite se debarasează de esenţa politicii lor de îngrădire faţă de Rusia. Suntem conştienţi că aceasta va continua”, a spus Peskov la o conferinţă de presă.

Declaraţia sa survine la o zi după ce consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a anunţat că administraţia preşedintelui Joe Biden pregăteşte un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca represalii pentru situaţia în care se află opozantul Aleksei Navalnîi – otrăvit anul trecut şi aflat în prezent în detenţie în Rusia -, despre care preşedintele Putin a spus la conferinţa de presă ce a urmat summitului cu Biden că a acţionat în mod deliberat pentru a fi arestat, scrie Agerpres.ro.

Peskov a mai semnalat în declaraţia sa de luni că aprecierile pozitive ale lui Biden faţă de summitul desfăşurat la Geneva nu sunt pentru Moscova un motiv ca aceasta să nu mai ”evalueze cu claritate” relaţiile sale cu Washingtonul, pe care el le-a descris drept ”pragmatice şi sobre”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, sancţiunile anunţate de SUA sunt ”codificate” şi ”implementarea lor nici măcar nu depinde de voinţa preşedintelui SUA”. ”În voinţa sa de a sancţiona şi din cauza dependenţei sale faţă de sancţiuni, Washingtonul este deopotrivă constant şi imprevizibil”, a adăugat el, amintind că Washingtonul cere Moscovei predictibilitate şi stabilitate, iar reciproca este de asemenea valabilă.

”Dar deocamdată observăm o mare impredictibilitate. Sunt previzibile numai sancţiunile care au fost aprobate”, a mai semnalat oficialul rus.

După declaraţia lui Jake Sullivan, Moscova a transmis că analizează situaţia, posibilele restricţii ce vor urma prin aceste sancţiuni şi studiază diferitele opţiuni.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI