Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă privind vaccinarea.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că românii nu se mai înghesuie la vaccinare și că au pus vaccinarea pe plan secund. Ținta este de 10 milioane de oameni imunizați până în toamnă, ce mai probabil, nu va fi atinsă.

Valeriu Gheorghiță a declarat că „Nu trebuie să credem că dacă numărul vaccinărilor a scăzut asta va fi evoluția până la lunile următoare, se pot schimbă repede lucrurile”.

Valeriu Gheorghiță susține că nouă tulpină DELTA va deveni în următoarele luni dominantă la nivel global.

„Este un avertisment al OMS că DELTA faptul că va deveni dominată, nu dacă vine ci când vine, suntem toți conștienți că se va extinde la nivel populațional”, a mai explicat medicul.

Coordonatorul campaniile de vaccinare anunță că vaccinurile disponibile în prezent împotriva sarscov-2 sunt eficiente și împotriva noii tulpini DELTA, iar răspunsul imun după vaccinare este foarte posibil să se extindă la o perioadă chiar mai mare de un an.

„Eficientă schemelor de vaccinare pt noile variante că DELTA, datele arată foarte bine, se menține rezistență de 90%. Durata/menținerea răspunsului imun, avem datele publicate la 6 luni, care arată foarte probabil că va fi mai mare de 12 luni”, a concluzionat Gheorghiță.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI