Noile măsuri de ridicare a unor restricții discutate acum de Guvern

Noi măsuri de ridicare a unor restricții impuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor intra în vigoare de la 1 iulie. Noile reguli sunt decise în ședința Guvernului care are loc la această oră, după ce au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
Ultima etapă de relaxare a unor restricții a fost la 1 iunie.
Printre noile măsuri care ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie se numără:

  • Redeschiderea târgurilor și talciocurilor, după cum anunța premierul Florin Cîțu.
  • Mărirea numărului de participanți la evenimentele private – nunți, botezuri, parastase sau aniversări. Acum, conform regulilor intrate în vigoare în 1 iunie, la evenimentele private pot lua parte 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise. Numărul poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.
  • Prelungirea până la ora 02.00 a programului teraselor și al restaurantelor. Acum, restaurantele și cafenelele sunt deschise până la miezul nopții, la 70% din capacitate, în localitățile în care rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori, și este permis un număr și mai mare de persoane dar doar dacă acestea sunt vaccinate anti-COVID.
  • De asemenea, sunt deschise până la ora 24.00 cluburile și discotecile, la 50% din capacitate. De la 1 iulie, ar urma să fie crescut acest prag la 70%, dacă toate persoanele sunt vaccinate.
  • Și pentru sălile de fitness ar urma să fie ridicată limita de capacitate. Acum, acestea sunt deschise la 50% din capacitate.
  • Eliminarea limitei de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii şi care pot circula în grupuri pietonale. Acum, limita este de 8 persoane.

Lista noilor măsuri de relaxare a unor restricții va fi adoptată în ședința de Guvern.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI