Anca Dragu dă răspuns PSD-ului privind sesizarea parlamentarilor PSD către CCR.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat luni că punctul de vedere al Senatului către Curtea Constituțională în cazul sesizării parlamentarilor PSD de neconstituţionalitate a revocării Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului este de „inadmisibilitate” a cererii.

„Avem un punct de vedere întocmit de serviciile Senatului şi însuşit la nivelul Biroului permanent şi îl vom trimite către Curtea Constituţională. Noi considerăm că trebuie să se aplice principiul de inadmisibilitate pentru cererea înaintată de parlamentarii PSD”, a afirmat Anca Dragu după şedinţa Biroului permanent al Senatului.
În eventualitatea unei decizii de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale, Anca Dragu a spus că „trebuie să facem o analiză împreună cu colegii jurişti şi cu Comisiile juridice şi să venim cu o propunere alternativă”.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis săptămâna trecută că plenul reunit al Parlamentului de luni în care urma să fie numit Fabian Gyula în funcţia de Avocat al Poporului să se amâne pentru o dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD.

Deputaţii şi senatorii au votat, pe 16 iunie, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului, revocarea fiind ulterior atacată la CCR de către parlamentarii PSD.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, pe 23 iunie, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să ocupe funcţia de Avocatul Poporului.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a afirmat vineri că apreciază amânarea şedinţei de plen a Parlamentului în care să fie numit un nou Avocat al Poporului până la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea din această funcţie a Renatei Weber şi şi-a exprimat speranţa ca această decizie să fie dată în această săptămână, urmată de o motivare „într-un termen rezonabil”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI