Ce șanse sunt ca Guvernul Cîțu să fie demis. Vezi calculele moțiunii de cenzură

Marți se va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD pentru a se stabili soarta Guvernului condus de Prim-Ministrul Florin Cîțu.

Prim Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a declarat că „Am depus moțiunea de cenzură. Vreau să mulțumim partenerilor sociali care au contribuit la textul moțiunii. Guvernul actual este un dezastru pentru români și firmele românești. Au fost înghețate pensiile, alocațiile iar în PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani pentru clientela politică. Românii au sărăcit, doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine”.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu susținea că „este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă, la numai şase luni de la alegerile parlamentare. Chiar dacă, matematic, ei au în acest moment o majoritate. Direcţia este una greşită, nu stăpânesc nimic, nu au câştigat niciun pariu”.

Matematic însă, social-democraților le lipsesc 30 de voturi.

PSD are 157 de deputați și senatori, AUR – formațiunea care a anunțat că susține moțiune de cenzură – are 47 de aleși plus Diana Șoșoacă. Astfel, în total sunt 204 voturi pentru demiterea lui Florin Cîțu și sunt necesare 234 de voturi.

Mai sunt și minoritățile care numără 18 reprezentanți și care, de obicei, votează fiecare cum crede. Chiar dacă toți ar vota pentru moțiunea de cenzură, tot nu sunt suficiente voturi pentru ca Florin Cîțu și actualii miniștri să părăsească Palatul Victoria.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI