DNA anchetează persoanele care dețin mai mulți bani decât bugetul total al instituției

Crin Bologa, procurorul șef al DNA, a prezentat tema simiulării produsului infracțiunilor, acesta a explicat că există o anchetă la Direcție. Această anchetă ar viza persoanele care ar deține mai mulți bani decât este bugetul total al instituției pentru un an.

Concret acesta a vorbit despre evoluția mecanismelor disimulare a produselor obținute din faptele de coruție, între care și sumele de bani.

Magistratul Bologa a mai arătat că numărul sesizărilor la Direcție din partea cetățenilor a crescut.

„Evoluția actuală arată că faptele de corupție dar și cele asimilate sunt comise prin mecaniseme din ce in ce mai sofisticate.

Inculpații din dosarele DNA sunt de reguli persoane instruite, cu acces la expertiză și ascund produsul infracțiunii..

Unele persoane investigate dețin sume de bani mai mari decat bugetul total al DNA.

Colaborarea cu autorități vamale și  financiare pot ajuta investigatiile noastre. De asemenea avem la dosare la dna finalizate cu trimiteri și condamnări ca urmare a sesizării procurorilor noștri urmare unor materiale de presa.

Anul trecut și in acest an am sesizat o creștere a sesizărilor cetățenilor dar si a procurorilor noștri. Denota o încredere sporită a procurorilor noștri in propriile investigații.

La DNA avem un compartiment de investigații financiare. Au făcut studii socio-criminologice privind produsele infracțiunilor.

Desi DNA nu are competența prin aceste studii ce rezidă din activitatea de up sperăm sa ajungem la o mai buna intelegere a fenimenului infractional”, a explicat procurorul șef al DNA.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI