Moțiunea de cenzură a picat. Premierul Florin Cîțu atac dur la adresa social-democraților

Venit în parlament să răspundă acuzațiilor din moțiunea PSD, premierul Florin Cîțu a lansat un atac nu doar la adresa social-democraților, ci și a lui Ludovic Orban cu care își dispută șefia PNL. În replică, Marcel Ciolacu i-a transmis premierului că aroganța nu-i folosește și „să revină cu picioarele pe pământ”.

  • Moțiunea de cenzură a PSD a picat fiind votată de doar 201 parlamentari, față de 234 cât era necesar.

„Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare. Şi o vedem şi în această moţiune de astăzi. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări, de orice formă, cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi. Vă minţiţi singuri. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”, a declarat Cîțu de la tribuna Parlamentului.

În replică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut marţi premierului Florin Cîţu „să revină pe pământ” şi să oprească „sarabanda împrumuturilor” pentru a nu mai crea alte „generaţii de sacrificiu”.
„Domnule Cîţu, aroganţa nu vă ajută la nimic, dimpotrivă, uitaţi-vă în istoria colegilor al cărui preşedinte vreţi să fiţi, toată gaşca de pedelişti care sunt în spatele dumneavoastră au plesnit de aroganţă şi au pierdut. Reveniţi pe pământ, opriţi sarabanda împrumuturilor. Ajung atâtea generaţii de sacrificiu. Nu mai creaţi altele”, a spus Ciolacu.Plenul reunit al Parlamentului dezbate și votează, marți, moțiunea de cenzură a PSD intitulată România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, iar Executivul să fie demis este nevoie de votul a 234 parlamentari. Șansele ca moțiunea să treacă sunt mici, pentru că opoziția reprezentată de PSD și AUR are, împreună cu parlamentarii neafiliați pe care se bazează Marcel Ciolacu, doar 205 voturi (PSD – 157 de mandate AUR – 46 mandate).

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI