Campania PNL. Faza pe dosare. Cheia Congresului este la Prahova

Campania internă pentru alegerea Partidului Național Liberal a intrat în faza „pe dosare”. Trei evenimente arată că până în Septembrie lupta o să fie murdară. În momentul de față, Ludovic Orban stă excelent în cursa pentru șefia PNL, iar tabăra Cîțu încearcă să suplinească prin tăieri de bugete, concedieri și, mai nou, dosare.

Înregistrările buclucașe

Pe 1 iulie 2021 în presă sunt aruncate mai multe stenograme înregistrate în biroul ministrului Drulă. În dialoguri apare și șeful PNL Prahova, Iulian Dumitrescu. Se discută despre anumite schimbări politice și este vizată o structură a Ministerului Transporturilor unde DNA intervenise deja.

Iulian Dumitrescu nu are intervenții penale pe înregistrare, dar asocierea sa cu această poveste reprezintă un semnal serios.

Demisia lui Nazare

La câteva zile după ce ecoul înregistrărilor se stingea, premierul Cîțu solicita demisia ministrului de finanțe, Alexandru Nazare. Cererea era făcută înainte de o emisiune importantă de eurobonduri.

Ministrul a ignorat cererea și și-a văzut de treabă. Eurobondurile au fost emise, iar solicitarea lui Cîțu nu a găsit răspuns.

Alexandru Nazare este ministrul susținut de PNL Prahova și Iulian Dumitrescu. Din nou Cîțu transmitea un semnal către filiala care are cel mai mare număr de delegați la congresul PNL din Septembrie.

Controlul judiciar

Pentru că primele două semnale au fost ignorate, Prahova avea să primească alte două semnale în aceiași zi. Pe 8 iulie 2021 s-au întâmplat două evenimente aparent fără nicio legătură:

Alexandru Nazare a fost demis, iar șeful Inspectoratului Județean de Poliție din Prahova, Marian Iorga a ajuns la DNA. Iorga a fost acuzat că ar fi primit mită un ceas și trimis în control judiciar.

Reacții adverse la campania taberei Cîțu

Rând pe rând cei care l-au susținut pe Ludovic Orban au fost secerați din funcțiile pe care le ocupau dacă nu au trecut în tabăra Cîțu. Această manevră a generat în prima fază o imagine de putere pentru premier și susținătorii săi.

În ultima perioadă tot mai multe voci din partid sunt revoltate pentru campania de epurări politice. O serie de lideri de filiale au ales să cedeze aparent în fața „taberei” Cîțu și apoi să „plătească” amenințările la Congresul din 25 septembrie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI