SCANDALOS! Cum a încălcat Cîțu legea pentru a ajuta principalul client al șefului său de campanie.

Demiterea lui Alexandru Nazare a scos la iveală un social-democrat revopsit galben în lider liberal. Dan Vîlceanu a apărut ca fiind una dintre variantele pentru postul de ministru de finanțe. El este pentru PNL ceea ce Darius Vâlcov era pentru PSD. Apropiați ai cercului guvernării susțin că Dan Vîlceanu este prim-ministrul din umbră al României.

Grupul de la Gorj

Proaspăt reales președinte al PNL Gorj, Dan Vîlceanu provine din tineretul social-democrat. El a fost ales deputat și a reușit, după preluarea guvernului de către Florin Cîțu, să-și impună mai mulți apropiați la Palatul Victoria.

Cea mai importantă piesă este Horațiu Gorun numit de premier ca și Secretar General al Guvernului. Alți oameni ai lui Vîlceanu au fost numiți repede în funcții cheie: Gheorghe Pecingină – secretar de stat la Finanțe, Marius Ioan Popescu – Garda Financiară sau Claudia Prisecariu – Ministerul Economiei.

Milioanele lui Vîlceanu de la Trefo vin de la CEO Oltenia

Dan Vîlceanu controlează, prin intermediul mamei sale Elisabeta Vîlceanu, firma Trefo SRL. Compania gravitează în jurul falimentarului Complex Energetic Oltenia. Din 2018 și până în prezent, firma lui Vîlceanu a încasat 10 milioane de euro de la mamutul muribund care este ținut în viață de Guvern.

Din cele zece milioane plătite de CEO Oltenia către firma lui Vîlceanu, peste 7 milioane de euro au fost virate după numirea lui Florin Cîțu în funcția de premier. Firma manageriată de mama deputatului a furnizat piese de schimb în valoare de 5 milioane de lei, profile de oțel de un milion de lei, cupe mecanice de un milion și jumătate de lei, iar lista poate să continue.

Aproape 40 de contracte a semnat Trefo cu CEO Oltenia din 2018 și până acum. Jumăptate sunt parafate după numirea lui Cîțu la Palatul Victoria. Valoric, după numirea lui Cîțu, firma lui Vîlceanu a primit peste 70% din valoarea contractelor.

Ajutorul dat de Guvern pentru „clientul” lui Vîlceanu

În vreme ce managerii CEO Oltenia pompau bani în conturile firmei lui Dan Vîlceanu, acesta era un fel de șef de campanie pentru premierul Cîțu. În același timp, primul ministru semna o ordonanță de urgență prin care Guvernul României acorda un ajutor de 241 milioane de euro către CEO Oltenia.

Ajutorul a fost acordat deși la nivelul Comisiei Europene există o investigație cu privire la restructurarea companiei. „România nu a notificat această măsură suplimentară Comisiei Europene și nu a primit autorizarea forului european de a implementa planul de restructurare. Prin urmare, grantul de salvare este ilegal și contravine articolului 108(3) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene” susține organizația de mediu GreenPeace într-un comunicat fără să știe care este legătura dintre Cîțu – Vîlceanu și Complexul Energetic Oltenia.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI