Există un potențial vaccin rezistent la căldură și eficace împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2

Un studiu al cercetătoriilor de la CSIRO arată că formule de vaccinuri anti-Covid au declanșat un răspuns imunitar puternic la animalele de laborator împotriva tuturor variantelor cheie ale coronavirusului și au rămas stabile la temperaturi ridicate.

Oamenii de știință de la CSIRO, agenția națională de științe a Australiei au jucat un rol important în evaluarea formulelor de vaccinuri anti-Covid rezistente la căldură dezvoltate de Institutul Indian de Științe (IISc) și startup-ul biotech Mynvax, descoperind că acestea au protejat hamsterii de virus și au declanșat un răspuns imunitar puternic împotriva tuturor variantelor clasificate de OMS ca fiind îngrijorătoare.

De asemenea, vaccinurile au rămas stabile timp de o lună la o temperatură de 37°C și au rezistat până la 90 de minute la o temperatură de 100°C.

Descoperirea este cu atât mai importantă încât majoritatea vaccinurilor trebuie ținute la rece, cel AstraZeneca/Oxford având nevoie de o temperatură de depozitare între 2-8°C în timp ce cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech trebuie păstrat în condiții frigorifice speciale de -70°C.

Cercetătorii de la Centrul Australian de Pregătire pentru Boli, institut din cadrul CSIRO, au contribuit la studiu prin evaluarea mostrelor de sânge ale șoarecilor de laborator vaccinați, aceștia analizând eficacitatea vaccinurilor împotriva variantelor SARS-CoV-2 care se răspândesc în prezent în jurul lumii, inclusiv împotriva variantei Delta mult mai infecțioase.

Dr. S.S. Vasan, liderul proiectului și coautor al studiului, afirmă că șoarecii vaccinați cu formulele dezvoltate de Mynvax au arătat un răspuns imunitar puternic la toate variantele virusului.

„Datele noastre arată că toate formulele Mynvax testate în laborator produc anticorpi capabili de neutralizarea consecventă și eficace ale variantelor Alfa, Beta, Gamma și Delta ale SARS-CoV-2 considerate îngrijorătoare”.

Oamenii de știință urmează să evalueze toate formulele Mynvax pentru a le selecta pe cele mai potrivite pentru demararea studiilor clinice pe oameni care urmează să înceapă în India mai târziu în cursul acestui an.

Un vaccin termostabil, numit și „vaccin cald” este de o importanță crucială pentru zonele izolate ale lumii sau locurile cu resurse limitate aflate în regiuni extrem de călduroase și fără lanțuri de aprovizionare ce pot transporta vaccinurile la rece.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI