Șoc la Guvern! Secretar General urmărit de ANAF pentru falimentul propriei firme numit în conducerea unei companii strategice

Numărul 2 din Secretariatul General al Guvernului este urmărit de ANAF pentru prejudicii importante. Politicianul a fost considerat vinovat și de judecătorii de la Tribunalul Timiș. În Septembrie magistrații Curții de Apel Timișoara vor da o sentință definitivă în ceea ce-l privește pe Bogdan Ghelbere.

Afacerile secretarului general adjunct al Guverului

Bogdan Ghelbere a fost administrator și asociat la Privat Timiș ITC Services. Compania a adunat 1,2 milioane de lei de la clienți și a avut cheltuieli minime. A distribuit profit de aproape 1 milion de lei și concomitent a mărit activele circulante cu o sumă similară.

În tot acest timp, firma secretarului general adjunct al Guvernului a avut în medie un singur angajat. Manevra financiară nu a fost pe placul ANAF, iar inspectorii au intervenit cu promptitudine.

Răspundere pentru Bogdan Ghelbere

În decembrie 2017 este înregistrat la Tribunalul Timiș dosarul cu numărul 9680/30/2017 prin care se deschidea procedura de insolvență pentru Privat Timiș ITC Services. În mai 2018 procedura era închisă de magistrați. În septembrie 2018 judecătorii de la Curtea de Apel anulează decizia și redeschid procedura pentru că inspectorii anti-fraudă considerau că prejudiciul trebuie recuperat de la actualul secretar general adjunct al Guvernului.

În martie 2019, ANAF solicită oficial Tribunalului Timiș atragerea răspunderii pentru Bogdan Ghelbere. Decizia care ca o ghilotină în februarie 2021. Numărul 2 din Secretariatul General al Guvernului este vinovat. Ultima cale de atac urmează să se desfășoare pe 15 septembrie 2021 la Curtea de Apel Timișoara.

Și-a „clonat” firma și a continuat afacerile

Controalele ANAF și procesele în care inspectorii anti-fraudă nu au părut să-l sperie pe Ghelbere. Secretarul general adjunct al Guvernului României a înființat firma Banat ITC SRL, o denumire asemănătoare cu cea a companiei vânată prin tribunale de ANAF.

Noul vehicul financiar a continuat afacerile cu statul. Conform Serviciului Electronic de Achiziții Publice, Ghelbere este în continuare reprezentantul Banat ITC SRL. Aceiași sursă indică faptul că firma a semnat 21 de contracte fără licitație.

Politica nu are treabă cu afacerile

În februarie 2021, atunci când judecătorii admiteau cererea de atragere a răspunderii lui Ghelbere formulată de inspectorii ANAF, Florin Cîțu semna numirea acestuia în funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului.

Câteva luni mai târziu, Guvernul îl trimitea pe Ghelbere să administreze Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport, o subsidiară a Transelectrica. Practic, urmărit de ANAF pentru un prejudiciu al propriei firme, Ghelbere era trimis de Guvernul Cîțu să managerieze o firmă de stat de importanță strategică.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI